viernes, 15 de marzo de 2019

Sortida al CAIXAFORUM, La competició en l'ANTIGA GRÈCIA

Dionís i Apol·lo
Fa dos dies vàrem fer una sortida per anar al Caixaforum de Palma, ja que fins dia 31 de març, hi haurà l'exposició de La competició en l'antiga Grècia, a més a més, totes les obres d'art han estat portades del British Museum, així que no podíem desaprofitar aquesta oportunitat i part dels alumnes del Taller d'art d'Es Pinaret varen poder gaudir d'una visita guiada que fou excel·lent!

I vàrem acabar així de tancar tres unitats didàctiques anteriors la de · Inici al retrat· Projecte de "La mirada", que la podeu veure a publicacions anteriors, i · El cos humà amb el cànon grec.

Previament, de l'exposició vam veure i treballar el concepte de Grècia i els Jocs Olímpics:

  • Què és l'Antiga Grècia?
    • Vam recurrir a un vídeo L'Antigua Grecia d'Academia Play de youtube, molt recomenable, per introduir el concepte en 15 minuts i després vàrem anar aprofundint amb el tema de l'exposició.



Després de l'exposició es va fer una prova individual per veure els conéixement adquirits previament i durant la sortida. I els resultats han estat boníssims!

Aquí teniu unes quantes imatges de la sortida amb qualcunes explicacions o anècdotes:


Vàrem disfrutar de les vistes de l'edifici modernista del Gran Hotel, on escoltaren les meves explicacions de l'edifici i del concepte de modernisme.


L'entrada apoteòsica per part de l'alumnat.


Aquí ens trobam a l'entrada del Caixaforum i just darrera ells trobam una escultura de Niké, la deessa de la victòria, sol aparèixer amb unes ales explèndides. Ella solia relacionar-se amb Atenea i amb Zeus, el patriarca de la família olímpica. 
Niké seia com a jutgessa al costat de Zeus per decidir el vencedors, tant a les batalles com en els esports. I lliurava directament les corones, trofeus, palmes o diademes als guanyadors.
Els va cridar l'atenció que marques molt conegudes agafassin noms de l'Antiga Grècia, imagin què ja sabeu quina?!


 La visita guiada començà amb l'explicació d'AGON! que es designava en els Jocs Olímpics a una competició o lluita sense trampes, si qualcun jugador jugava brut era castigat o repudiat; la reputació era molt important en l'Antiga Grècia.


Gràcies a les ceràmiques que s'han trobat podem conéixer la història de Grècia; en tot moment els alumnes estaren molt interessats en les explicacions de la guia i les seves preguntes, va haver en tot moment un bon clima i feedback


Aquesta armadura era d'un soldat d'infanteria pesada, aquests soldats eren anomenats hoplitas. No anaven a primera fila ja que duien aquesta pesada armadura de bronze, a aquest hoplita li faltaven dues coses la llança i l'escut; la qual cosa els alumnes o veren tot d'una!


PRECEDENT DEL FEMINISME
ATALANTA

Aquesta escultura de petit format feta en bronze passaria insignificant als nostres ulls, si ningú t'explica que significa i és la 1a DONA ATLETA(a la dreta) a Grècia lluitant contra Peleu (a l'esquerra), anomenada ATALANTA , les dones no tenien res a fer als Jocs Olímpics, només era per homes i en general eren mestresses de casa.
La història d'Atalanta és prou interessant, fou la primera atleta femenina de la mitologia grega. El seu pare la va abandonà a un bosc perquè volia un fill mascle, i ella va sobreviure, va sorprendre tant al seu pare que la va acceptà i ella li va dir que volia lluitar però el seu pare li va posar una condició que s'esposàs. Ella va acceptà però també va posar una condició que l'home que l'esposàs l'havia de guanyar en combat i això no va passar mai.

Aquesta història que ens contà la guia va cridar molt la seva atenció i com que acabam de passar el 8M l'he trobada prou adient.

Possaria més imatges i explicaria més coses però crec que millor seria animar-vos a anar a veure l'exposició de La competició a l'Antiga Grècia al Caixaforum!!! 

Gràcies per la vostra atenció!



No hay comentarios:

Publicar un comentario