lunes, 10 de diciembre de 2018

La PAPIROFLEXIA també és geometria.

POLÍGONS ESTRELLATS.
DECORACIÓ DE NADAL.

Al Espai d'Art aquest trimestre també hem treballat la geometria a través de la papiroflexia i ens ha servit per decorar les nostres finestres amb imatges d'estrelles nadalenques.

1. Geomètria plana.

*La geometria és la branca del coneixement que s'ocupa dels objectes o figures i de les seves relacions en l'espai, és a dir: distànciaposiciósuperfícievolumformadesplaçamentprojecciórepresentació, etc. Fou un dels dos camps de les matemàtiques clàssiques; l'altre camp n'és l'aritmètica o estudi dels nombres.

La geometria i les figures geomètriques poden semblar a simple vista difícils pels/ per les nostres alumnes, la idea que veureu  aquí es fer que sigui més senzill del que pensam a través de la papiroflèxia.

- Però que és la papiroflexia o l'origami?
*L'origami o papiroflèxia és l'art japonès del plegament del paper. És originari del Japó (en japonès significa, literalment, "plegar" (oru) "paper" (kami). Pot definir-se com una art educativa en què es desenvolupa la creativitat, prenent-la com a passatemps o aplicant-la fins i tot en les matemàtiques.
Partint d'una base inicial (quadrats generalment, rectangles, triangles o altres formes, a voltes) s'obtenen figures que poden anar des de senzills models fins a ninots de gran complexitat.
*Definició de vikipèdia.

2. Polígons estellats

Exemples de polígons estrellats a partir de la geometria clàssica plana:



PROPOSTA DE TREBALL


La proposta de geometria va ser fer polígons estrellats en mòduls repetitius.




 És un tasca on treballaren la motricitat fina i l'abstracció del mòdul fins a completar l'exercici.




 L'exercici complet de la combinació de diferents mòduls ens va donar com a resultat la combinació de diferents polígons estrellats regulars de 8 i 16 puntes. 
El nivel de dificultat va dependre de l'alumne/a i del grup (si decidiren fer-ho en grup).








En aquesta tasca treballàrem les competències clau:

- Competència matemàtica i competències bàsiques en ciència i tecnologia.

Aprendre a aprendre.

Competències socials i cíviques

Consciència i expressions culturals


No hay comentarios:

Publicar un comentario