Producte final de l'Espai d'art, de l'IES Can Balo. |
Per combatre la injustícia de la violència de gènere hem treballat, debatit, experimentat i creat diversos treballs envoltats de sentiments dins l'aula; dies abans de commemorar (tristament) aquesta data.
Aquí baix podeu veure la progràmació didàctica que s'ha utilitzat per l'Espai d'art:
Aquí podeu veure unes quantes imatges de com els nostres alumnes treballaren en altres assignatures i a l'Espai d'Art i que investigaren previament:
METODOLOGIA
La metodología que s’ha utilitzat és ABP (Problem Based Learning), l’aprenentatge basat en projectes.
S’ha presentat el problema de la violència de gènere, s’ha debatit a l’aula i s’ha investigat.
Després, s’ha treballat en la concreció del problema i l’anàlisi de coneixements, amb recursos reals i localització a nivell nacional de dades sobre la temàtica de la violència de genere, els seus efectes i les seves conseqüències en tots els nivells.
S’ha desenvolupat el procés per trobar respostes o explicacions i la seva reconducció davant d’imprevistos.
El producte final de l'Epai d'art s’ha presentat amb un llenguatge plàstic i amb la creació de missatges escrits a través del format del cal·ligrama. Representant la reflexió crítica i el respete.
Aquí us deixam la definició de cal·ligrama i un parell d'exemples que hem utilitzat a l'aula:
Un cal·ligrama és un tipus de poema visual. És un text, de vegades tan sols una frase o paraula, generalment poètic, en què s'utilitza la disposició de les paraules, la tipografia o la cal·ligrama per tal de representar el contingut del poema. Les paraules que componen el poema dibuixen o formen un personatge, un animal, un paisatge o qualsevol objecte imaginable. El terme prové del francès calligramme.
Gràcies per l'atenció!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario